Wie zoet is, krijgt…..
een lekkere Sint&Piet-taart
Sinterklaas, een echte Hollandse traditie, die bij iedereen bepaalde herinneringen en gewoontes oproept.
Ook dit jaar heeft hij weer voet aan wal gezet. Samen met zijn Pieterknechten en Americo, zijn schimmel. De kinderen mogen hun schoen zetten met daarin een winterwortel voor het paard van Sinterklaas. Er worden sinterklaasliedjes gezongen. Piet strooit pepernoten voor de kleintjes en de grootten doen zich te goed aan roomboterstaaf en speculaas. En natuurlijk niet te vergeten: cadeautjes en surprises met begeleidend sinterklaasgedicht. Zoals ik zal zei: Sinterklaas wie kent hem niet, Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk zwarte Piet. Deze keer pak ik anders uit. Benieuwd?
Surprise!!!
6 plakjes roomboter-bladerdeeg
1 kilo winterwortel
2 a 3 theelepels speculaaskruiden
100 gram wal-noten
150 gram gedroogde vijgen
4 eieren
150 ml kookroom
Peper en zout naar smaak
100 gram schimmelkaas
Ontdooi het bladerdeeg. Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Kook of rooster de winterwortel in de oven. Klop de eieren met de kookroom, peper, zout en speculaaskruiden. Hak de walnoten klein. Snijd de vijgen in vieren. Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg. Doe de winterwortel, vijgen en walnoten erin. Schenk het eimengsel erover. Verkruimel de schimmelkaas en verdeel over de taart.
Bak de taart 30 minuten op 200ᵒ C.
Heerlijk met een groene salade en een glaasje bisschopswijn .
….’t heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas….