Publicatiedatum: 21 April 2023
Views: 5853
Bananenmuffins
Wat zijn die koek, snoep of andere snacks toch lekker en makkelijk. Zeker voor even tussendoor. Maar wat zit er toch veel suiker in deze tussendoortjes.
Daarom hierbij een recept van een tussendoortje zonder geraffineerde suikers, maar wel met veel vezels. Gezond en lekker!
Recept voor 12 bananenmuffins
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 175 gram havermout
- 65 gram gezouten smokey-bbq amandelen
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- 50 ml havermelk
- 6 medjoul dadels
- 10 gram walnoten
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 el koolzaadolie
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 180 ᵒC
- Prak met een vork drie bananen zo fijn mogelijk.
- Haal de vanille uit het stokje en doe het alvast bij de geprakte bananen.
- Snijd de dadels in kleine stukjes of pureer het met een staafmixer.
- Gebruik een staafmixer om het havermout fijn te malen tot meel.
- Maal de amandelen grof.
- Doe de eieren in een beslagkom.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten in de beslagkom en roer goed door.
- Gebruik een eetlepel koolzaadolie om een bakvorm in te vetten.
- Verdeel het beslag in de bakvormpjes
- Snijd de laatste banaan in plakjes en druk ze in het beslag van de muffin.
- Versier eventueel de muffins met walnoten
- Laat de muffins in de oven garen voor 25-30 minuten.
- Controleer de muffins met een satéprikker of ze gaar zijn.
Als de satéprikker droog uit de muffin komt, zijn je muffins klaar.