Publicatiedatum: 21 December 2021 Views: 9889

Het grote genieten!

December 2021 is een feit! Met het Sinterklaasfeest achter de rug, kijken we nu uit naar de Kerstdagen en Oudejaarsavond.

Voor de meesten staat deze feestmaand in het teken van samenzijn, familiebezoek en natuurlijk lekker eten. Echter, voor wie wil afvallen of werkt aan een gezonde leefstijl, kunnen deze feestdagen nogal roet in het eten gooien. Feest- en vrije dagen in combinatie met ongezondere voedingskeuzes zorgen vaak voor onregelmatigheid. Zo kan het gebeuren dat je intenties met betrekking tot een gezonde leefstijl tijdens deze periode verwateren. 

Hierdoor zou het mogelijk kunnen zijn dat er saboterende gedachten opkomen. Denk aan: ‘vandaag is toch al verpest…’ of ‘ik begin in januari wel weer met gezond eten’. Ervaring leert dat deze gedachten jouw proces van het creëren van een gezonde leefstijl tegenstaan. 

Dus hoe kun je toch genieten tijdens de feestdagen, zonder alle remmen los te gooien of het gevoel te hebben dat je continue aan het zondigen bent.

Keuzes maken

Heb je een uitgebreid kerstdiner? Houd je ontbijt en lunch gezond en eenvoudig. Hierdoor verminder de ook de behoefte om tussendoor vette- en/of zoete versnaperingen te nemen.

Overeten vermijden

Het gevoel om bang te zijn dat je al het lekkers niet mag, maakt dat je je kan gaan overeten. Helaas zorgt overeten voor buikpijn en een opgeblazen gevoel. Door deze klachten kun je minder genieten. 

Loslaten

Bekijk per situatie hoe je je voelt en handel hiernaar. Wees je bewust van je lichaam, gevoelens en gedachten. 

Keer de saboterende gedachten om in: ‘het is goed zo’. 

Het kerstdiner wordt op deze wijze een hoogtepunt, waarvan je volop mag genieten! Fijne feestdagen.