Publicatiedatum: 15 January 2014 Views: 1507

Wandelcoaching

Uit nieuwsgierigheid heeft Patricia een ‘walk2balance’-afspraak gemaakt  bij PuurBalance. Hoe zou het zijn om al wandelend voedingadvies en leefstijlbegeleiding te krijgen?


Een ervaringsverhaal:

“Ik ben al een tijdje te zwaar en wil graag afvallen, maar uit mezelf krijg ik de knop niet om. Voor mij was een afspraak maken bij de diëtiste net een brug te ver. Door het aanbod om tijdens een wandeling dit onderwerp te bespreken, werd ik zodanig geprikkeld om de stap te wagen.
Een geweldige stap is gebleken. Voeding, emotie, lekkere trek, regelmaat, beweging etc.; het passeert één voor één de revue. Tijdens de wandeling is voldoende ruimte om er je eigen invulling aan te geven. Wat ik fijn vind, is dat ik niet beoordeeld word op mijn fouten, maar door de manier van benaderen, leer ik juist hoe ermee om te gaan.
Het is echt een verademing. Na een uur ‘walk2balance’ voel je je heerlijk fit en gemotiveerd om aan de slag te gaan”.


Het voedingspatroon van Patricia is aangepast met kleine veranderingen (op het snoepen c.q. snacken na dan…..).
Tussen de maaltijden door fruit, bij de avondmaaltijd minder vet (lees: (verzadigd) vetrijke producten) en te kiezen voor volkoren producten of zilvervliesrijst.
Voor de avondmaaltijd wil Patricia graag één van haar favoriete – inmiddels aangepaste – recepten prijsgeven, die makkelijk te maken is:


Pasta met courgette en gerookte zalm (4 personen)

– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel olie of vloeibaar bak- en braad
– peper
– zout
– oregano
– 2 a 3 courgette
– 2 ons gerookte zalm
– 2 eetlepels crème fraiche light
– 250 gram volkoren penne pasta (ongekookt).

Ui  en knoflook fijn snipperen, fruiten in de olie/vloeibaar bak- en braad, courgette in blokjes of plakjes toevoegen, op smaak brengen met peper, zout en oregano.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg na ongeveer 10 minuten de zalm en crème fraiche aan de courgette toe. Even doorwarmen.

Klaar!

NB: in plaats van gerookte zalm kunt u ook verse zalm (3 ons) gebruiken. Even 10 minuutjes in de oven en daarna toevoegen aan de courgette.