Publicatiedatum: 08 November 2013 Views: 1160

Voorbereidingen

November is de maand, dat er echt geen ontkomen aan is. De bladeren vallen, de dagen worden korter en kouder. Kortom: koning Winter kondigt zich aan.

Ik moet er altijd weer aan wennen. Niet dat ik een hekel heb aan de winter; ik hou van de seizoenen, dus ook van de winter. Echter, het acceptatieproces hiervan komt niet vlot op gang. De laatste jaren gaat het gelukkig beter. Weet u waarom? Wintersport! in februari wel te verstaan.  Met de wetenschap dat er licht in de tunnel is en daarmee een doel hebbend om lekker te bewegen, gaat het accepteren een stuk soepeler.

November is nu de maand van het opstarten van de voorbereidingen op de wintersport. Locatie uitzoeken; witte hellingen, strakblauwe lucht en een stralende zon spatten van het beeldscherm af. Voorpret alom. Een trainingsschema opstellen: 2x per week cardio in combinatie met de juiste spieroefeningen. Hiermee  pijnlijke knieën en ongewenste blessures zo goed als uit te sluiten. Voor begin februari een cursus skiën  geboekt voor lichtgevorderden op de kunstsneeuwbaan; Laat die winter maar komen.

Eind februari reizen wij af naar de sneeuw voor een weekje skiën. Een goede voorbereiding is het halve werk;  ontspannen door inspannen.  ‘s morgens skiën, ‘s middags skiën, s avonds met een glaasje bij de open haard en aansluitend aanschuiven voor de dis. Daarna lekker vroeg onder de ‘wol’ voor een welverdiende nachtrust. Een fantastische cadans, zo’n winterweekje.

Na terugkomst zullen de dagen alweer gaan lengen. Dat wil zeggen: een nieuwe lente, een nieuw begin. Maar voor nu….. jawel: eerst de voorbereidingen. Wat is uw doel , deze winter?