Publicatiedatum: 15 April 2018 Views: 3515

Pas ziek geweest….

De griepepidemie tiert welig en weet van geen ophouden. De afgelopen wintermaanden heeft onder andere menig patiënt dit ondervonden en zich moeten afmelden voor mijn spreekuur. Ikzelf dacht er zonder kleurscheuren doorheen te manoeuvreren, maar helaas ook ik werd geveld door griep. In mijn geval buikgriep.

Wat een ellende!!


Buikgriep gaat gepaard met braken en soms ook diarree. Ken je dat gevoel dat je niet lekker bent en misselijk begint te worden? Het lichaam protesteert en gaat keihard aan het werk om zich te ontdoen van de in je maag bevindende schadelijke stoffen. Eveneens gaat op dat moment het lichaam zich klaarmaken om op een veilige manier deze schadelijke indringers uit de maag te verwijderen. Er komt extra speeksel in je mond, die zorgt dat het glazuur van je tanden beschermd wordt tegen de zure maagsappen. Daarna knijpt de maag zich samen om zich te ontdoen van al het kwaad.

Het is een afschuwelijk proces om te moeten doorstaan, maar wat een wonder dat je lichaam automatisch hiertoe in staat is. Stel je voor dat al die giftige stoffen in je bloed zouden komen…

Oké, daar denk je niet direct aan wanneer je hondsberoerd boven die pot hangt, maar het is goed je te realiseren dat de natuur in zulk soort noodgevallen direct anticipeert en er alles aan doet om jou gezond te houden.

Nog zo’n bijkomend voordeel is dat je lichaam daarna tot niet veel in staat is en rust vraagt. Op deze manier word je gedwongen om een paar stappen terug te doen en het bed te houden. Langzamerhand word je gelukkig dan toch weer de oude.

Tipblijf nog even rustig aan doen, voer het tempo langzaam op. En mocht je geen adequaat excuus hebben om ‘nee’ te zeggen, kun je deze altijd opvoeren: ‘sorry hoor, pas ziek geweest’.