Publicatiedatum: 02 November 2020 Views: 2746

Leef gezond! Juist nu in Coronatijd.

Gezond leven begint met een gezonde voeding. Dit bevat onder andere veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten, die het immuunsysteem ondersteunen.

Gezonde voeding

Goede voeding maakt het verschil, zeker als het om de weerstand gaat. Gezonde voeding betekent ook meer vezels en daardoor minder buikvet. Wist je dat in buikvet ontstekingsstofjes worden geproduceerd, die de vetcellen beschadigen en dat het immuunsysteem deze stofjes continue aanvalt? Het immuunsysteem is hierdoor chronisch overactief en kan hierdoor niet meer adequate reageren op virussen. De meeste mensen, die nu met corona op de IC terechtkomen, hebben overgewicht.

Bij te veel buikvet is het goed om af te vallen. Juist nu in coronatijd.

Bewegen

Naast gezonde voeding is bewegen goed voor de gezondheid. Dagelijks een ommetje, vaker de trap en/of op de fiets een boodschap doen. Door deze activiteiten in je dagelijkse leven te integreren, kom je al snel aan 30 minuten beweging voor je dagelijkse portie. Meer bewegen is zeker aan te raden, ook voor de ontspanning. Een lange wandeling in de buitenlucht is ontspannend en past in een gezonde leefstijl.

Naast gezonde voeding, beweging en ontspanning, is ook een goede nachtrust onontbeerlijk. Rook niet en wees matig met alcohol.

Actie

Kom in actie en leef gezond met gezonde voeding en voldoende beweging voor een goedwerkend immuunsysteem en tegen het coronavirus.