Heerlijk Herfstfruit
Het is er weer! Herfstfruit; in dit geval heb ik het over peren. Heerlijke sappige peren. Volop uit eigen tuin. Een genot, zowel om te zien als om te eten.
Zo uit het vuistje, in de taart of ander gebak.
Ook verrukkelijk in combinatie met kip, knoflook en room.
Fruit een ui in 2 eetlepels olijfolie of vloeibaar bak en braad. Snijd 2 dubbele kipfilet in blokjes. Kruid de kipfilet met een beetje zout, peper, 5-kruidenpoeder en tijm. Doe bij de ui en braad aan. Voeg 4 tot 6 teentjes gesnipperde knoflook toe en laat even sudderen.
Doe het geheel in een ovenschaal. Voeg hierbij 4 in blokjes gesneden handpeer (niet te rijp) en 1½ dl. kookroom (15% vet).
Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180 C) en laat het even lekker pruttelen (20 min.).
Serveer met (zilvervlies)rijst en gestoomde broccoli.