Publicatiedatum: 23 October 2013 Views: 1721

Een regenachtige herfstdag

Zondag relaxdag; zo’n dag waar je echt naar uit kan kijken.  Stiekem van binnen alvast voorgenieten; even niets aan je hoofd. De ontspanknop mag om. ‘s Morgens niet door de wekker gewekt worden, maar door te tikkende regen tegen het raam. Zo’n dag was vorige week zondag.

Rond negen uur opgestaan. Er heerste een serene rust in huis en buiten was de regen. Een lekker ontbijtje in m’n pyjama. Mijn gedachten laat ik onbeteugeld  gaan over wat ik ‘allemaal’ ga doen vandaag en wat er zo de afgelopen week de revue gepasseerd heeft.

Na al het gemijmer, besluit ik een suddergerecht met rundvlees en pompoen te gaan maken. Daar is het echt zo’n dag voor. Als dit gezellig pruttelt, trek ik mijn sportkleren aan voor de fitness, alsmede mijn regenpak. Mezelf wapenend tegen de regen, die niet van ophouden weet.

Ik kan echt genieten van storm- en regenachtige weersomstandigheden; heerlijk om te vechten tegen de elementen. Al stampend op mijn fiets in weer en wind. Echter, deze dag blijkt wel heel extreem; er valt zoveel water uit de lucht dat het fietspad is veranderd in een brede sloot! Fietsen krijgt op deze manier weer een heel andere dimensie. Een heuse uitdaging! Met acrobatische toeren bereik ik uiteindelijk mijn bestemming: de sportschool. Op de terugweg neem ik een andere route, die enigszins beter te berijden is.

Bij thuiskomst is het huis ‘bedwelmd’ door een heerlijk volle kruidige geur en roept mijn dochter van boven “het ruikt lekker hoor mam”.

‘s Avonds serveer ik het suddergerecht met rijst en kort gekookte spruitjes. Het rundvlees is heerlijk mals en neigt naar zoet vanwege de pompoen. Puur genieten met daarbij nog steeds de regen tikkend tegen het raam.  Om acht uur even het journaal aan en wat blijkt: mijn hachelijke wateravontuur valt in het niets ten opzichte wat er verder in het land gebeurd is: hele straten, huizen, kelders, akkers  geheel onder water! Dat er zoveel regen valt in zo’n korte tijd komt eens in de 30 jaar voor. Hopelijk komt het nog goed met die akkers vol met (h)eerlijke spruiten…..