Publicatiedatum: 04 January 2021 Views: 3607

Een gezond en gelukkig 2021

Of zal ik een ieder een gezonde en gelukkige lockdown toewensen? En wat is dat dan ‘gezond en gelukkig’ tijdens een lockdown? 

Het zijn sowieso abstracte termen, een kwestie van gevoel. Je gevoel laat je merken hoe het met jezelf staat. Hoe lekker jij in je vel zit.  Wat betekent dat voor mij? Voor mij betekent dat, nu zeker tijdens de lockdown, goed voor mezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal, zodat ik ook goed voor anderen kan zorgen.

Voldoende beweging, goede voeding, ontspanning en nachtrust. Afleiding – in deze periode zijn er nauwelijks verleidingen – zoeken in de vorm van een bezoekje aan een vriend(in) of een familielid. Een koffietje-to-go, een strandwandeling, een boek, knutselen, koken en lekker eten. Niet echt spectaculair, wel een bepaalde structuur voor het behoud van optimisme. Genieten van de kleine dingen, zodat de somberheid minder tot geen kans krijgt. Dag bij dag. 

In deze moeilijke periode, zonder de franjes van het ‘normale’ leven, helpt de dagelijkse structuur om mezelf goed te voelen. Daarbij is er hoop en hoop doet leven. Er is licht in de tunnel. Nu maar hopen dat dit licht steeds dichterbij komt en dat 2021 echt van start kan gaan!

Zorg goed voor jezelf, pluk de dag en blijf gezond!